x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 500 de milioane de euro pentru noul spital de urgenţă

500 de milioane de euro pentru noul spital de urgenţă

de Monica Cosac    |    06 Ian 2020   •   11:57
500 de milioane de euro pentru noul spital de urgenţă
Sursa foto: Andrei Malov/Getty Images/iStockphoto

Primăria Sectorului 1 a lansat, prin Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public - Privat Sector 1, o licitaţie de 2,41 miliarde lei (peste 500 de milioane de euro), fără TVA, pentru construirea spitalului de urgenţă de pe Șoseaua București-Târgoviște, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP. Această investiție într-un spital de urgenţă categoria I A a fost promisă de autorități încă din 2016, când a fost semnat un protocol de colaborare între Primăria Sectorului 1 şi Ministerul Sănătăţii, condus atunci de Vlad Voiculescu. Licitaţia vizează elaborarea fazei de proiectare (aviz, proiect tehnic, detalii de execuţie) şi a fazei de execuţie a lucrărilor, inclusiv asistenţa tehnică din partea proiectantului pe toata durata execuţiei lucrărilor. Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 februarie.

Spitalul va fi construit pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, nr. 10, Sector 1, iar perioada de garanţie este de minimum 60 de luni. Conform anunţului, durata minimă a perioadei de proiectare şi execuţie este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuţia – 14 luni).

În martie 2018, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, spunea că lucrările la noul Spital de Urgenţă „Sfântul Vasile cel Mare” ar putea începe la sfârşitul lui 2019. Noua unitate medicală ar urma să aibă peste 1.000 de paturi, 60 de linii de gardă, 37 de săli de operaţii, heliport, spaţii de cazare pentru medici şi să includă toate specialităţile. Primarul Sectorului 1 spunea atunci că spitalul ar urma să coste aproximativ 300 de milioane de euro. În noul spital ar urma să fie relocate paturile şi cadrele medicale din Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi şi secţia de pediatrie de la Institutul Mama şi Copilul.

×