x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social A murit un important om de afaceri

A murit un important om de afaceri

27 Iun 2018   •   11:08
A murit un important om de afaceri

Omul de afaceri de origine sudaneza, Yousif Seroussi, care a construit în România cel mai mare producător-exportator de confecţii pentru bărbaţi, a decedat la vârsta la 85 de ani. Averea sa, evaluată la peste 36 milioane euro, va fi moştenită de Nora Seroussi, fiica acestuia.

 

Yousif Seroussi a venit pentru prima dată în Romania în 1965, iar la căderea regimului comunist, în 1989, derula deja afaceri in valoare de 55 milioane dolari în România. A inceput sa produca sub brandul Seroussi în 1990, când a cumpărat prima fabrică la Odorheiu Secuiesc.[2]

Timp de cinci decenii, Serrousi a fost un promotor al industriei uşoare româneşti şi membru fondator al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importantorilor din România (ANEIR) şi al Asociaţiei Investitorilor Străini din România.

De-a lungul anilor, intreprinderile lui Serrousi au oferit 8.000 de locuri de muncă în fabrici din Odorheiul Secuiesc, Botoşani, Călăraşi şi Tulcea, contribuind cu peste două miliarde de euro la balanţa comercială a tarii.

 

×