x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aberațiile Legii Salarizării scoate profesorii în stradă

Aberațiile Legii Salarizării scoate profesorii în stradă

de George Hălărescu    |    20 Feb 2018   •   14:11
Aberațiile Legii Salarizării scoate profesorii în stradă
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a  anunţat că va picheta, miercuri şi joi, Ministerul Muncii. Sindicaliştii cer corectarea absuridităţilor care au făcut ca personalul didactic necalificat să fie mai bine plătit ca personalul didactic calificat, dar şi modificarea OUG 3/2018 care afectează mii de profesori aflaţi în concediu medical.

FSLI a decis să iasă în stradă după ce a trimis memorii cu problemele din sistemul de Educaţie către Guvern şi ministerele de resort. Sindicaliştii se plâng că nu sunt ascultaţi şi doresc renegocierea Legii 153/2017 care a generat discriminări în rândul anajaţilor din sistemul bugetar, dar şi în rândul angajaţilor din învăţământ. "Reîncadrarea personalului didactic, pe această lege, începând cu data de 1 iulie 2017, a dus la situaţii absurde prin care personalul didactic necalificat este mai bine plătit decât personalul didactic calificat cu definitivat, grad didactic II sau chiar grad didactic I", potrivit FSLI. Sindicaliştii mai cer modificarea OUG 3/2018, care afectează veniturile a mii de angajaţi din învăţământ aflaţi în concediu medical şi mai vor  modificarea Legii pensiilor, pentru a permite cadrelor didactice să se pensioneze cu trei ani înainte de vârsta standard, din cauza nivelului crescut de suprasolicitare neuropsihică.

"Atragem atenţia Guvernului că nemulţumirile angajaţilor din Educaţie sunt mari şi că lipsa dialogului social pentru rezolvarea acestora ar putea duce la proteste de amploare în întreaga ţară", potrivit FSLI.

 

×
Subiecte în articol: legile salarizarii profesori strada