x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Acțiune caritabilă inedită: mănânci clătite și donezi

Acțiune caritabilă inedită: mănânci clătite și donezi

de Georgiana Ionita    |    11 Noi 2016   •   09:14
Acțiune caritabilă inedită: mănânci clătite și donezi
Sursa foto: (c)IULIANSIMA

Weekendul acesta, în cadrul târgului Bounty Fair de la Casa Universitarilor din București, are loc o acțiune caritabilă inedită. Sub deviza “Poftă de Fapte Bune”, câteva tinere vor prepara “clătite caritabile” pe care le vor oferi în schimbul unei donații. Banii strânși vor merge către un caz social.

Ramona Ion, din Dorohoi, este studentă în anul I la Politehnică în Iași și are nevoie de ajutor pentru a-și continua studiile. Tânăra a reușit să scrie două cărți de poezii, în condițiile în care acasă, de cele mai multe ori nu avea nici lumină, nici căldură, nici mâncare. Cu ambii părinți bolnavi, în incapacitatea de a putea munci, patru frați mai mici și o mulțime de neajunsuri din lipsa banilor, Ramona a reușit să obțină nenumărate premii I la concursuri literare, să fie premiantă la școală și să ajungă șefă de promoție.

 Evenimentul din 12 și 13 noiembrie își propune să strângă fonduri pentru ca tânăra să își poată continua studiile și să își ajute familia nevoiașă. ”Îmi doresc ca la rândul meu, când voi reuși să îmi depășesc probleme, să ajung să îi pot ajuta pe cei care se confruntă cu aceleași neajunsuri, așa cum și eu am parte acum de ajutor de la oamenii buni, cu suflet mare”, spune Ramona.

Tot în cadrul evenimentului, pe lângă savurarea clătitelor, doritorii vor putea achiziționa și cea de-a doua carte scrisă de Ramona Ion, ”Călimara cu ambrozie”, iar banii strânși vor merge la familia ei, care are nevoie de alimente, haine și medicamente (inclusiv operație), achitarea unor datorii extrem de mari la chirie și întreținere etc.

Sugestie de donatie: cinci lei pentru clătite și 15 lei pentru cartea de poezii.

×