x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ajutoare de urgență pentru persoane aflate în situații speciale

Ajutoare de urgență pentru persoane aflate în situații speciale

24 Mai 2019   •   09:56
Ajutoare de urgență pentru persoane aflate în situații speciale
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, acordarea unor ajutoare de urgență pentru 107 familii și persoane singure care sunt în stare de necesitate ori în situații deosebite. Acestea sunt provocate fie de cauze naturale, precum incendii,  fie au probleme grave de sănătate sau din alte motive care pot crește riscul de excluziune socială, cu scopul de a le ameliora situația socio-materială, de locuit și de a avea acces la tratamente medicale.

Valoarea totală a sprijinului se ridică la 422.700 de lei. Din aceștia, 105.000 de lei sunt alocați pentru 20 de familii și persoane singure din județele Alba, Botoșani, Bacău, Giurgiu, Ialomița, Hunedoara, Olt, Neamț, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vaslui  și din București, care se află în situații de necesitate cauzate de incendii. 

Alți 317.000 de lei vor ajunge la 87 de familii și persoane singure din Botoșani, Bacău, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ialomița, Sibiu, Neamț, Teleorman, Vâlcea, Vaslui și din Capitală și care sunt în stituații precare din cauza unor probleme grave de sănătate ori în alte situații care pot crește riscul excluziunii sociale.

Ajutoarele sociale se bazează pe anchetele sociale realizate de agențiile județene pentru plăți și inspecție, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, și provin din bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

×