x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Alertă în Argeş: un nou val de boli digestive

Alertă în Argeş: un nou val de boli digestive

de Monica Cosac    |    07 Mar 2016   •   11:04

Zeci de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, elevi la aceeaşi şcoală din Piteşti, au ajuns în weekend la Spitalul de Pediatrie Argeş cu simptome de febră, dureri abdominale, greaţă, frisoane, vărsături şi scaune diareice.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, până ieri, s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe 26 de copii cu diverse simptomatologii. Dintre aceştia, 11 au rămas internaţi la Spitalul de Pediatrie, starea lor fiind stabilă, iar doi au fost transferaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Piteşti.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a anunţat că, din primele verificări efectuate în acest caz, ar fi vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfecţie alimentară. Simptomele au apărut după ce copiii, toţi înscrişi la after-school, au consumat mămăligă cu brânză, pulpe de pui cu piure şi salată de varză.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, meniul elevilor este asigurat de o firmă privată şi, din afirmaţiile copiilor internaţi, reiese că pulpele prezentau semne de alterare. Conducerea şcolii unde s-au îmbolnăvit elevii a făcut apel la părinţi să-i ducă pe copii la spital dacă prezintă febră.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) şi Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au demarat, ieri, o anchetă epidemiologică. Au fost recoltate probe alimentare şi sunt verificate condițiile igienico-sanitare din şcoală.
 

×