x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Alpinistul Horia Colibăşanu, decorat la Cotroceni

Alpinistul Horia Colibăşanu, decorat la Cotroceni

13 Sep 2019   •   09:42
Alpinistul Horia Colibăşanu, decorat la Cotroceni

Alpinistul Horia Colibăşanu a fost decorat, ieri, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, „în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere” pentru performanţa obţinută în munţii Himalaya.

„Românii au în dumneavoastră un model. Aţi învins limitele şi aţi demonstrat că nimic nu este imposibil când munceşti constant pentru un vis”, a spus preşedintele Klaus Iohannis. La rândul său, Colibăşanu s-a referit la copiii inspiraţi de idealurile alpinismului şi la faptul că adulţii trebuie să facă sacrificii pentru a le oferi o Românie „aşa cum ne-o dorim cu toţii”.

Horia Colibăşanu, 42 de ani, de profesie medic stomatolog, este considerat alpinistul român cu cele mai bune performanţe la altitudine extremă, fiind autorul a cinci premiere pentru România. A escaladat opt vârfuri de peste 8.000 de metri, printre care K2 („Muntele Ucigaş”) şi Everest, fără şerpaşi şi fără oxigen suplimentar. În 2009, i-a fost acordată distincţia „Spirit of Mountaineering”, din partea prestigiosului British Alpine Club.

×
Subiecte în articol: horia colibasanu