x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ambulanţele noi din Argeş, inaugurate cu cazuri de beţie

Ambulanţele noi din Argeş, inaugurate cu cazuri de beţie

de Mariana Zaharia    |    27 Dec 2018   •   13:30
Ambulanţele noi din Argeş, inaugurate cu cazuri de beţie

Opt ambulanţe noi au apărut la Serviciul Argeş înainte de Sărbători, dar nu au fost aduse de Moş Crăciun, ci printr-un program de reînnoire a parcului auto. Autospecialele au fost împărţite în staţiile din judeţ, iar primele lor misiuni au fost să ajute oameni care au exagerat cu băutura sau mâncarea. O autospecială nouă costă 68 de mii de euro şi ar trebui să intervină la urgenţe medii şi mari.

 

În 48 de ore, la Serviciul de Ambulanţă Argeş au fost 435 de solicitări şi, din păcate, multe dintre ele din categoria celor care puteau fi evitate de către pacienţi. Anul acesta a crescut foarte mult numărul argeşenilor care au sunat la 112 să spună că sunt bolnavi, dar de fapt aveau nevoie de ajutor medical pentru consumul excesiv de alcool. Bineînţeles, nu au lipsit durerile abdominale şi pacienţi pe care îi durea spatele de şapte zile şi au cerut să meargă la spital. “Am trimis ambulanţele noi în toate substaţiile din judeţ şi fiecare a avut intervenţii de acest gen. Maşinile costă 68.000 de euro, cu tot cu echipament medical, şi sunt de tip B, adică pot interveni la urgenţe medii, dar şi la cele mari atunci când nu este disponibilă o ambulanţă C, cea mai dotată. Am trimis una cu tracţiune integrală la Rucăr, în zona turistică, ca să poată interveni pe teren accidentat. Nu am avut apeluri false, în rest, medicii au tratat o mulţime de oameni care au exagerat cu băutura”, a spus Marian Hiru, directorul Serviciului de Ambulanţă Argeş.

În preţul ambulanţelor intră şi cel al aparaturii medicale, iar cheltuielile de întreţinere cuprind şi asigurare CASCO pentru autovehicule şi pentru echipamentele speciale

 

Legea nu permite sancţionarea celor care cheamă doctori să îi ajute după ce au băut sau mâncat prea mult, pentru că intoxicaţia etilică sau criza biliară apar în categoria urgenţelor.

 

Serviciul de Ambulanţă Argeş are o staţie centrală, la Piteşti, 5 substaţii urbane – la Câmpulung, Costeşti, Curtea de Argeş, Mioveni, Topoloveni, şi 3 rurale – la Domneşti, Mozăceni, Rucăr

×