x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Amenzi de 5 milioane lei pentru comerţ ilegal cu pomi de Crăciun

Amenzi de 5 milioane lei pentru comerţ ilegal cu pomi de Crăciun

22 Dec 2017   •   13:30
Amenzi de 5 milioane lei pentru comerţ ilegal cu pomi de Crăciun

Poliţiştii au aplicat, în ultima perioadă, 2.834 de amenzi în valoare totală de peste 5 milioane lei, pentru comerţul ilegal cu pomi de Crăciun, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.


Poliţiştii au intensificat acţiunile pentru depistarea persoanelor care desfăşoară activităţi comerciale ilegale şi pot afecta cetăţenii.

"Pentru prevenirea comerţului ilegal cu brazi şi pomi de Crăciun, la nivel naţional au fost desfăşurate 573 de controale, fiind aplicate 2.834 amenzi, în valoare totală de peste 5 milioane lei. În urma controalelor efectuate, au fost confiscaţi pomi de Crăciun în valoare de aproximativ 156.000 lei", a spus Monica Dajbog.

În urma acţiunilor de prevenire a comercializării ilegale de articole pirotehnice, poliţiştii au confiscat produse de acest gen în valoare de 200.000 lei şi au constatat 130 de infracţiuni de încălcare a regimului materiilor explozive. De asemenea, au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 60.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al MAI a reamintit că articolele pirotehnice trebuie utilizate cu grijă şi doar de persoanele cu vârsta minimă de 16 ani, cu luarea tuturor măsurilor de precauţie pentru a nu îi pune în pericol pe cei din jur, mai ales pe copii. Potrivit legii, către publicul larg pot fi comercializate doar obiecte pirotehnice de distracţie din clasa F1. AGERPRES

×
Subiecte în articol: amenzi comerţ ilegal brazi