x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Anchetă la RATB: Copil lăsat singur în staţie de vatman

Anchetă la RATB: Copil lăsat singur în staţie de vatman

de Monica Cosac    |    12 Apr 2018   •   09:08
Anchetă la RATB: Copil lăsat singur în staţie de vatman

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) face cercetări după ce o mămică din Capitală a acuzat un vatman că a închis uşile tramvaiului prea repede, astfel încât fetiţa ei de numai şapte ani a apucat să coboare, însă bunicul ei a rămas în vehicul. Tramvaiul s-a pus în mişcare, vatmanul ignorând ţipetele copilului şi ale călătorilor.

Mama fetiţei care a rămas singură în staţia de tramvai a criticat într-o postare pe Facebook atitudinea angajatului RATB şi a cerut ca acesta să fie dat afară. „RATB, ar trebui să vă educaţi angajaţii şi să îi daţi afară pe măgari! Azi, pe linia tramvaiului 1, la staţia Lunca Bârzeşti, pe la ora 12.10, un deştept de vatman mi-a speriat copilul de moarte! Este incalificabil ce a făcut acest om! S-a gândit el, în prostia lui, să închidă uşile şi să ignore că un bătrân, respectiv bunicul fetei mele, cobora mai greu din tramvai”, a scris Cristina Ologeanu, mama fetiţei, pe pagina sa de Facebook. Femeia a povestit că fetiţa a coborât în staţie, însă bunicul ei a rămas în tramvai pentru că vatmanul a închis uşile şi a plecat şi, deşi ceilalţi călători au strigat la el să oprească, acesta şi-a continuat drumul. „Copilul a început să urle, să ţipe, să alerge după tramvai, pe şine. Oamenii au ţipat să oprească tramvaiul, dar dobitocul şi-a văzut de drum. Noroc că a recunoscut-o cineva în staţie pe fii-mea şi a adus-o acasă în siguranţă. Vatmanul a oprit abia la următoarea staţie”, a relatat femeia. Reprezentanţii RATB au primit o sesizare din partea mamei copilului cu privire la acest caz şi spun că vor face verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Reprezentanţii RATB spun că, după ce vor asculta şi punctul de vedere al vatmanului, vor lua măsurile care se impun. Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă al vatmanului.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un angajat al RATB a fost cercetat disciplina după ce nu a oprit plugul pe care îl conducea şi cu care deszăpezea liniile de tramvai în dreptul staţiei în care se aflau mai multe persoane. La trecerea plugului, oamenii nu au avut unde să se adăpostească şi au fost loviţi de zăpada şi gheaţa adunate în lamele plugului.

×
Subiecte în articol: ancheta ratb tramvai