x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Angajări masive la Institutul „Cantacuzino”

Angajări masive la Institutul „Cantacuzino”

de Monica Cosac    |    10 Oct 2018   •   12:35
Angajări masive la Institutul „Cantacuzino”

Celebrul Polidin, Cantastimul şi vaccinul antigripal românesc, care nu se mai produce din anul 2012, ar putea reveni pe piață anul viitor. Producţia de vaccinuri ar urma să fie reluată la Institutul Cantacuzino, până la finalul lui 2019, într-o unitate de producţie nou construită şi în baza unui parteneriat cu o companie farmaceutică, a anunţat, ieri, ministrul Apărării, Mihai Fifor. Prin urmare, instituţia este în căutare de cercetători, medici, biologi şi asistenţi.

„Anul viitor, începem producţia pe anumite segmente. (...) Avem proiectele pentru producţia Polidinului şi o să revenim în piaţă cu Polidinul, (...) producţia pentru Cantastim, de asemenea extrem de căutat în piaţă la vremea sa, şi începem să pregătim personalul pentru aria de vaccin gripal”, a afirmat Mihai Fifor, ieri, la Institutul Cantacuzino, adăugând că, în urmă cu 10 luni, a preluat „o instituţie în ruină”.

Pentru reluarea producţie de vaccinuri la scară mare, într-o fabrică nouă, şi nu „într-un subsol, în buricul Bucureştiului”, instituţia are nevoie şi de sute de specialişti în acest domeniu, iar Institutul Cantacuzino a rămas şi la acest capitol tot „în ruină”, deoarece aici „din anul 2011 şi până în prezent nu s-a mai angajat nimic în cercetare”. Până în decembrie 2018, numărul posturilor din cadrul Institutului va fi de 508, a spus Fifor.

„Am aprobat Hotărârea de Guvern cu un număr de peste o mie de posturi alocate pentru Institutul Cantacuzino, dar efortul de anul acesta ne duce la finalul anului către această cifră de 508 încadrări la Institutul Canacuzino. (...) Încadrăm medici, încadrăm cercetători ştiinţifici, biologi, încadrăm asistenţi, prin urmare oameni cu o specializare uşor diferită faţă de ceea ce se găseşte îndeobşte în piaţa muncii, oameni pe care nu îi găseşti foarte uşor”, a mai precizat Fifor.

 

 

×
Subiecte în articol: angajari Institutul Cantacuzino