x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social ANSVSA spune că nivelul admis de pesticide în portocale nu este depăşit

ANSVSA spune că nivelul admis de pesticide în portocale nu este depăşit

15 Feb 2016   •   16:10
ANSVSA spune că nivelul admis de pesticide în portocale nu este depăşit
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Rezultatele probelor recoltate din portocale sunt negative, iar copiii din judeţul Argeş s-au îmbolnăvit din alte cauze, a declarat luni, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

"Am vorbit cu preşedintele ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - n.r.) care a confirmat că rezultatele pe portocale au fost negative. Cred că sunt de vină alte cauze pentru contaminarea copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie". Mi-e greu să mă pronunţ de unde ar fi problema dar cred că ceva pe partea de sănătate, bacterii, dar nu pot să mă pronunţ", a precizat acesta.

"Probele au fost prelevate de inspectorii DSVA Argeş în data de 13.02.2016, din mai multe loturi de portocale, din hipermarketurile din judeţul Argeş (localităţile: Piteşti, Mioveni, Curtea de Argeş, Topoloveni şi Câmpulung), pentru a verifica posibilitatea existenţei unor depăşiri ale limitelor admise de reziduuri de pesticide în aceste fructe.
Probele au fost trimise, în aceeaşi zi, către Laboratorul Naţional de Referinţă din Bucureşti, pentru a fi analizate.

Rezultatele analizelor, finalizate astăzi, 15.02.2016, arată că nu se înregistrează depăşiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide," se spune în raportul ANSVSA.



×