x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Antigripalul”, disponibil din 15 septembrie

„Antigripalul”, disponibil din 15 septembrie

de Monica Cosac    |    31 Aug 2018   •   08:40
„Antigripalul”, disponibil din 15 septembrie
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Spre deosebire de anii trecuţii, în această toamnă, campania de imunizare împotriva gripei de sezon, derulată de autorităţi, ar putea să înceapă la momentul oportun, adică în prima jumătate a lunii octombrie. Ministerul Sănătăţii a anunţat, ieri, că vaccinul antigripal va fi disponibil din 15 septembrie, un milion de doze urmând a fi utilizate pentru imunizarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.

În baza unui acord-cadru, Ministerul a semnat contractul subsecvent pentru achiziţionarea dozelor de vaccin antigripal şi a stabilit calendarul de livrare în teritoriu, valoarea cu TVA a contractului fiind de peste 11 milioane de lei. Conform contractului încheiat cu câştigătorul licitaţiei, livrarea se face de către furnizor la direcţiile de sănătate publică începând cu data de 15 septembrie.

„Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului antigripal. Achiziţia se realizează în baza unui acord-cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani şi astfel reuşim să asigurăm aprovizionarea la timp”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

În sezonul trecut, livrarea doze de vaccin antigripal în teritoriu a început abia pe data de 4 decembrie, iar consecinţele imunizării târzii s-au văzut.

130 de români au murit din cauza virusului gripal, în sezonul epidemic 2017-2018, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.  

×