x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social ANUNŢ IMPORTANT de la Metrorex! Noi STATII de metrou se INCHID! Patru stații sunt închise începând de azi

ANUNŢ IMPORTANT de la Metrorex! Noi STATII de metrou se INCHID! Patru stații sunt închise începând de azi

16 Aug 2017   •   12:16
ANUNŢ IMPORTANT de la Metrorex! Noi STATII de metrou se INCHID! Patru stații sunt închise începând de azi

Noi căi de de acces din staţiile de metrou Eroilor, Politehnica, Preciziei şi Gorjului vor fi închise începând de miercuri şi până în 22 august, pentru modernizarea instalaţiilor de taxare.

Astfel, în staţia Eroilor va fi închis accesul dinspre Splaiul Independenţei şi bulevardul Eroilor (Spitalul Universitar), la staţia Politehnica va fi închis accesul dinspre intersecţia bulevardului Iuliu Maniu cu bulevardul General Vasile Milea, în staţia Preciziei va fi închis accesul dinspre Bulevardul Preciziei (spre depou), în timp ce la staţia Gorjului va fi închis accesul dinspre intersecţia Bulevardului Iuliu Maniu cu Strada Dezrobirii (acces piaţă).

Lucrările pentru modernizarea staţiilor de taxare în aceste staţii de metrou se vor încheia în 22 august, potrivit Metrorex.

Din 23 august şi până în 29 august, vor avea loc lucrări la instalaţiile de taxare din celelalte puncte de acces din aceleaşi staţii.

Lucrările de modernizare a sistemului de acces în 41 de staţii de metrou includ înlocuirea turnicheţilor cu porţi batante ce facilitează accesul călătorilor la metrou şi evacuarea rapidă în cazul unor situaţii de urgenţă. Potrivit Metrorex, după implementarea noilor porţi batante în toate staţiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe lângă sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless.

De asemenea, Metrorex a anunţat că va achiziţiona 139 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu sistem POS.

Proiectul de modernizare a sistemului de control - acces este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.Antena 3

×
Subiecte în articol: Metrorex