x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aplicația de pași a telefonului l-a condamnat la închisoare pe viață

Aplicația de pași a telefonului l-a condamnat la închisoare pe viață

04 Dec 2018   •   23:10
Aplicația de pași a telefonului l-a condamnat la închisoare pe viață

Un farmacist britanic își va petrece restul vieții în închisoare după ce și-a sugrumat soția. Acesta voia să încaseze asigurarea sa de 2 milioane de lire pentru a începe o viață nouă cu iubitul său în Australia, conform Dailymail.

Mitesh Patel, din Middlesbrough, a sperat că moartea soției îi va aduce 2 milioane de lire. Acesta voia să înceapă o familie cu dr. Amit Patel, folosind embrionii înghețați ai soției sale pe care a sugrumat-o.

Mitesh a încercat să transforme uciderea soției într-o spargere a casei lor, care nu e departe de farmacia pe care o aveau împreună.

Însă, minciunile lui au fost dejucate când investigatorii i-au analizat activitatea folosind aplicația Health de pe iPhone-ul său. Ucigașul și soția lui foloseau amândoi aplicația, iar acest demers legal este o premieră în Marea Britanie.

Aplicația analizează pașii pe care o persoană îi face într-o zi și a infirmat minciuna lui Patel despre moartea soției sale.

În minutele de după moartea soției, telefonul lui Patel a monitorizat activitatea alertă a lui cât timp aranja spargerea și alerga pe scări. În tot acest timp, mobilul soției nu se mișca.

Abia după moartea sa, telefonul soției s-a mișcat 14 pași – soțul l-a luat de la cadavru și l-a depozitat în exterior, pentru a părea că „hoțul” l-a scăpat când fugea.

Patel a căutat pe internet înaintea crimei „Trebuie să-mi ucid soția”, după care a sugrumat-o cu o pungă de cumpărături.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie aplicatie pasi