x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aproape 6.000 de amenzi în spitale, în 2018

Aproape 6.000 de amenzi în spitale, în 2018

de Monica Cosac    |    19 Dec 2018   •   14:40
Aproape 6.000 de amenzi în spitale, în 2018

Doar în acest an, Inspecţia sanitară de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a dat 5.976 de amenzi contravenţionale, pentru nerespectarea normelor legale de igienă şi sănătate publică. În ciuda mega-scandalului Hexi Pharma din 2016, dezinfectanţii diluaţi continuă să pună în pericol viaţa pacienţilor. Zeci de mii de kilograme de biocide “necorespunzătoare” au fost confiscate, în acest an, de inspectorii sanitari.

Ministrul Sănătății a prezentat, ieri, situația controalelor efectuate în acest an de Corpul de Control al ministrului împreună cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), dar și de inspectorii sanitari. „Inspecţia sanitară de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) a aplicat 5.976 de amenzi contravenţionale, însumând 6.153.000 de lei. S-au suspendat 137 de autorizaţii sanitare, s-au retras 50 de autorizaţii sanitare de funcţionare şi s-au luat 15 decizii de închidere a unităţii”, au anunţat reprezentanţii MS, precizând că acțiunile de control desfășurate de inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică judetene au vizat activitatea în obiectivele cu impact asupra sănătății publice: unități sanitare, unități de învățământ, unități de turism, dar și producători de tutun sau biocide. De asemenea, au verificat modul de gestionare a deşeurilor, în special a celor periculoase.

49.458 de kg şi 4.865 litri produse biocide au fost scoase din consum, de către inspectorii sanitari, deoarece nu corespundeau normelor în vigoare, constituind risc pentru sănătatea populaţiei.

×
Subiecte în articol: amenzi spitale