x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Arafat: „Între 100 şi 300 mii de lei, pentru Seism 2018”

Arafat: „Între 100 şi 300 mii de lei, pentru Seism 2018”

de Theodora Şutiu    |    19 Oct 2018   •   10:33
Arafat: „Între 100 şi 300 mii de lei, pentru Seism 2018”

Raed Arafat se declară mulţumit de execiţiul Seism 2018 şi susţine că pe lângă partea de proceduri birocratice care trebuie modificată pentru a fi mai simple, mai sunt aspecte de îmbunătăţit pe partea de comunicaţii şi organizare în punctul de comandă. DSU nu a are încă un raport privind costurile acestei simulări.

El a precizat că sumele pentru acest exerciţiu au fost alocate de mai multe entităţi, de Comisia Europeană şi statele participante. "Investiţia este a celor care au venit: partea israeliană, care a adus un spital întreg pe calea aerului, cu personal, cu totul, părţile celelalte cea norvegiană, partea italiană la fel, partea bulgară. S-au cheltuit bani clar pe mobilizare, pe deplasare, pe asigurarea anumitor indemnizaţii, costuri de masă, hrană pentru personal", a explicat Arafat. Totodată, Arafat a ţinut să sublinieze că momentan DSU nu are un raport privind costurile totale ale exerciţiului: "Să vă spun cât a costat, nu am cum să v-o spun. La noi se face un calcul, cât au sunt deplasările, poate va fi la câteva sute de mii de lei, poate 100, 200, 300.000 de lei. Eu cred că, indiferent cât a fost este investiţie extraordinară în acest sistem. Când o să aibă IGSU un calcul final îl vom comunica", a punctat el.

Ultimul bilanţ al exerciţiului Seism 2018 arată că cel puţin 4.587 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 8.585 au fost rănite. 50.000 persoane au rămas fără locuinţe, dintre acestea, 11.200 fiind adăpostite în taberele amenajate de autorităţi la Arena Naţională şi în localităţile Afumaţi şi Voluntari. (T.Şutiu)

Peste tot s-a lucrat bine, toate punctele medicale au lucrat foarte bine, punctele de căutare-salvare au lucrat foarte bine. Faptul că găsim anumite lucruri de îmbunăţit asta nu înseamnă că a fost prost, asta nu înseamnă că a fost un eşec - Raed Arafat

×
Subiecte în articol: ​​​​​​​Raed Arafat