x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Avertizare cod portocaliu de inundaţii in judeţul Caraş-Severin

Avertizare cod portocaliu de inundaţii in judeţul Caraş-Severin

07 Iul 2018   •   12:25
Avertizare cod portocaliu de inundaţii in judeţul Caraş-Severin

Hidrologii au instituit un Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Caraş-Severin, valabil până sâmbătă seara, iar pe râuri din judeţele Timiş şi Arad este în vigoare o avertizare de Cod galben de inundaţii. 

 

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 18:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş - afluenţii aferenţi sectorului amonte confluenţă Bistra, Pogăniş - bazin superior, Bârzava - bazin superior şi mijlociu din judeţul Caraş - Severin. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pogăniş - bazin superior, Bârvaza - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu. 

De asemenea, până la ora 14:00, este în vigoare un Cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, judeţele Timiş şi Arad. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul Bega Veche - bazin superior.  În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, IINHGA va actualiza aceste prognoze. AGERPRES

×