x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bacterie ucigaşă la „Universitar”

Bacterie ucigaşă la „Universitar”

de Monica Cosac    |    27 Aug 2018   •   07:00
Bacterie ucigaşă la „Universitar”

Una dintre sălile din Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a fost închisă, la finalul săptămânii trecute, după ce aici a fost descoperită o bacterie foarte periculoasă. Este vorba de bacilul piocianic, germen care se dezvoltă în mediile umede. Reprezentanţii spitalului susţin că orice posibilitate de propagare a bacilului piocianic este nulă. 

În urmă cu o săptămână au fost recoltate probe din sala de ginecologie, iar vineri a fost confirmată existența acestei bacterii. Bacilul piocianic a fost descoperit într-un filtru de apă sterilă aflat în spălătorul din această secție.
„Toate filtrele din zonă, manipulate exclusiv de personalul medical mediu, nu au fost folosite deloc cu 5 zile înainte să se recolteze probele, respectiv între 15-19 august. Sala respectivă este utilizată pentru intervenţii cronice, exclus cele din obstetrică. Aşadar, orice posibilitate de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nulă”, au declarat reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, ieri, printr-un comunicat de presă. 
Aceştia mai arată că bacteria respectivă se dezvoltă în apă stătută, iar nefolosirea instalaţiilor implică asemenea riscuri. În sala închisă acum pentru decontaminare se fac, de obicei, intervenții chirurgicale pentru fibrom sau chisturi.
Astăzi, vor fi luate noi probe, după ce s-a efectuat o dezinfectare, iar dacă rezultatele vor fi din nou pozitive, sala va rămâne în continuare închisă.

×