x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bani de chirie pentru victimele violenţei în familie

Bani de chirie pentru victimele violenţei în familie

de Monica Cosac    |    27 Feb 2019   •   08:52
Bani de chirie pentru victimele violenţei în familie
Sursa foto: warrengoldswain/Getty Images/iStockphoto

Primăria Capitalei va plăti o chirie de până la 1.500 de lei pe lună pentru persoanele care sunt victime ale violenţei în familie, potrivit unui proiect aprobat, ieri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). De asemenea, chiria pentru locuinţele de necesitate va suportată de Municipalitate în cazul persoanelor evacuate din imobilele supuse consolidării. Consilierii generali au mai aprobat în şedinţa de ieri şi realizarea a peste 1.000 de locuri noi de parcare la Sala Palatului.

Violenţa în familie este un fenomen „îngrijorător”, care ia amploare, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a propus introducerea pe ordinea şedinţei de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a proiectului „Împreună”, care prevede plata de către Primăria Generală a chiriei pentru victime ale violenţei în familie. „Cred că trebuie să facem mai mult pentru femeile din România, din Bucureşti, nu doar să le oferim zâmbete şi flori de 1 şi 8 Martie. (...) Femeile care sunt victime ale violenţei în familie să poată să aibă o soluţie de a ieşi din mediul în care sunt abuzate, iar primăria, prin DGASMB, să le plătească o chirie lunară în cuantum de 1.500 de lei pe perioada reabilitării”, a spus edilul general, precizând că „plata poate fi făcută şi pentru bărbaţi care sunt victime ale violenţei în familie”. Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi.

Consilierii municipali au aprobat, totodată, finanţarea de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual, a cheltuielilor pentru plata chiriei la locuinţele de necesitate repartizate persoanelor fizice evacuate din imobilele ce vor fi supuse consolidării, pe durata execuţiei acestor lucrări. Excepţie de la finanţare fac proprietarii care nu au fost de acord cu realizarea lucrărilor de intervenţie-consolidare, cei care se opun evacuării/relocării, cei care refuză intrarea în locuinţă în vederea efectuării lucrărilor de intervenţie, precum şi cei care acumulează restanţe la plata utilităţilor, la aceste locuinţe de necesitate, mai mari de 30 de zile.

Tot ieri, au fost adoptate două proiecte de hotărâre în baza cărora se declară de utilitate publică de interes local lucrări pentru realizarea a două parcări subterane în zona Sala Palatului. Ambele parcări vor fi realizate pe trei niveluri, însă una va avea 552 locuri auto şi 82 locuri moto, iar cealaltă 523 locuri auto şi 32 locuri moto.

2 societăți noi vor prelua activitatea RADET

CGMB a aprobat înființarea unei noi companii municipale care să preia sistemul de încălzire centralizată din București - RADET. Este vorba despre Compania Municipală Termoenergetica București, care se va ocupa de producerea, transportul și distribuția energiei termice, şi despre Compania Municipală Energetica Servicii București, care va presta serviciile conexe (întreținerea rețelelor de termoficare).

 

 

 

×
Subiecte în articol: bani chirie victime violenta familie bucuresti