x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bani de la stat pentru deţinuţi

Bani de la stat pentru deţinuţi

07 Feb 2019   •   19:00
Bani de la stat pentru deţinuţi

Deţinuţii aflaţi în închisoare după iulie 2012, care au executat pedepse în condiţii necorespunzătoare şi nu au beneficiat de recursul compensatoriu, vor primi 5 lei pentru fiecare zi-câştig neacordată, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Justiţiei.

Conform propunerii, orice deţinut sau fost deţinut care consideră că execută sau a executat o pedeapsă privativă de libertate în condiţii necorespunzătoare poate depune o cerere de acordare de compensaţii financiare la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

“În vederea acordării de compensaţii financiare persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate în condiţii necorespunzătoare, se constituie o comisie specială în acest sens, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se arată în proiectul de reglementare.

“Componenţa, modul de organizare şi funcţionare a Comisiei se stabilesc prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se mai arată în document.

×
Subiecte în articol: bani detinuti