x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bani pentru localităţile distruse de inundaţii

Bani pentru localităţile distruse de inundaţii

de Monica Cosac    |    25 Iul 2018   •   12:30
Bani pentru localităţile distruse de inundaţii

Localităţi din 28 de judeţe afectate de inundaţii vor primi peste două sute de milioane de lei, din fondul de intervenţie prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2018, potrivit unei Hotărâri aprobate, ieri, de Guvern. Potrivit şefului Executivului, aceşti bani vor fi folosiţi pentru refacerea infrastructurii locale afectate de cantităţile foarte mari de precipitaţii căzute în lunile martie-mai şi iunie-iulie.

„La propunerea Minsiterului Dezvoltării, astăzi (marţi – n.r.), în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care s-a decis alocarea sumei de 212.159.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afecate în 28 de judeţe, ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii  care au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele, malurile de apărare, structura drumurilor, podurilor, podeţelor şi digurilor”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. Potrivit acestuia, bani sunt alocaţi din Fondul de intervenţie prevăzut în bugetul de stat pentru 2018.

„Sumele sunt alocate atât pentru comunităţile locale afectate de inundaţiile din perioada martie - mai, cât şi pentru comunităţile afectate de inundaţiile din perioada iunie-iulie”, a mai spus Barbu, precizând că în continuare se fac evaluări ale pagubelor, având în vedere că în ultima perioadă au mai fost precipitaţii abundente în mai multe zone din ţară. Pe măsură ce aceste evaluări vor fi finalizate, se va interveni pentru a ajuta comunităţile afectate.

Din suma totală, 19,44 milioane de lei vor fi alocate pentru judeţele Botoşani, Braşov, Cluj, Covasna, Mehedinţi, Mureş, Suceava, Vâlcea, Vrancea (afectate de inundaţii în perioada martie-mai 2018). Restul de 192,71 milioane lei vor fi daţi pentru judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea - pentru refacerea infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în lunile iunie şi iulie 2018, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). 

„Efectivele MAI sunt în teren, au intervenit cu promptitudine şi iau toate măsurile necesare pentru a ajuta comunităţile să treacă peste aceste momente dificile, cauzate de precipitaţii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

 

 

×
Subiecte în articol: bani pentru localitati inundatii