x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Banii bolnavilor, înghiţiţi de reparații

Banii bolnavilor, înghiţiţi de reparații

de Giulia Anghel    |    01 Feb 2019   •   14:24
Banii bolnavilor, înghiţiţi de reparații

În timp ce pacienții care vin să se trateze la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă (SCJU) Sibiu sunt tot mai mulți, clădirile vechi în care funcţionează unitatea medicală înghit banii care ar putea fi alocați pentru îngrijirea bolnavilor. Cu toatea astea, Executivul nu l-a inclus pe lista cu cele opt spitale regionale pe care și-a asumat să le construiască prin Programul de Guvernare.

„Avem o grămadă de cheltuieli în plus față de alte spitale, care sunt în construcții tip monobloc. Multe fonduri pe care le avem din resurse proprii, sau de la Consiliul Județean, se duc pe reparații”, spune Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Aparatura medicală este asigurată, de multe ori, din sponsorizări. Recent a fost achiziționat un ecograf multidisciplinar, necesar pentru examinări cardiologice performante, în cadrul unei donații de un milion de lei acordată de Romgaz. „Ne-am axat îndeosebi pe cultivarea contribuțiilor pentru mediul local. Activăm în județul Sibiu, în Mediaș, și încercăm să ajutăm comunitatea locală de aici”, a declarat Adrian Volintiru, directorul general al companiei Romgaz.

×