x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Beneficiile păpădiei pentru sănătate

Beneficiile păpădiei pentru sănătate

11 Iun 2019   •   20:30
Beneficiile păpădiei pentru sănătate

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că banala păpădie, o plantă viguroasă pe care o găsim aproape oriunde, este un remediu pentru numeroase afecţiuni întâlnite atât la tineri, cât și la vârstnici.

Principala acţiune medicală a acestei plante este cea diuretică.  Păpădia e folosită în general în tratarea bolilor renale, a obezităţii, în lupta cu celulita, sau în retenţia apei în organism. Concret, aceasta contribuie la eliminarea acidului uric şi ajută la topirea calculilor renali. Totodată, această plantă-minune este o sursă importantă de potasiu şi completează cantitatea acestui oligoelement în organism atunci când creşte cantitatea de urină. Nu în ultimul rând, potasiul este de mare ajutor hipertensivilor, deoarece scade nivelul tensiunii arteriale.

Remedii pentru bolnavi

Dacă te gândeşti să faci o cură de detoxifiere, poţi folosi frunzele şi tijele păpădiei. În mediul rural, floarea mălaiului, papaluga sau buha, aşa cum o numesc sătenii, este un leac la îndemână, mai ales pentru anemici şi pentru convalescenţi, iar o cură cu preparate din păpădie îi revigorează pe aceşti bolnavi.

Specialiştii spun că puterea terapeutică a păpădiei se datorează substanţelor active prezente în compoziţia frunzelor şi a tijelor sale: vitamine (A, B, C, D şi E), minerale (în special potasiu, calciu, fosfor, fier şi sodiu), glucide, pectină şi acizi. În acelaşi timp, această plantă este un remediu benefic pentru ficat.

Luptă împotriva pneumoniei

Numeroase teste clinice au dovedit eficiența plantei contra pneumoniei, a infecțiilor respiratorii și a bronșitei. În cartea „Hrana vieții - Rețete biblice de tratamente naturiste”, autorul recomandă fierberea tulpinilor și a rădăcinilor de păpădie și consumul acestei fierturi. În cazul în care nu găsiți păpădie proaspătă, este recomandat și ceaiul de păpădie uscată sau ingerarea acesteia sub formă de capsule.

 

 

 

×
Subiecte în articol: păpădie beneficii