x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Biblioteca UMF, scenă pentru maneliști

Biblioteca UMF, scenă pentru maneliști

20 Dec 2017   •   09:21
Biblioteca UMF, scenă pentru maneliști

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a demarat, ieri, o anchetă internă, după ce în spaţiul public a apărut videoclipul unei manele filmat în biblioteca facultăţii. Este vorba despre videoclipul celei mai recente piese a cântăreţei Carmen Şerban, filmat în timpul vacanţei de vară, printre rafturile cu cărţi. Artista spune că a filmat în locaţia respectivă după ce a făcut o solicitare ce i-a fost aprobată.

“A fost demarată o anchetă internă, să vedem cine a autorizat filmarea, cine a permis intrarea în clădire şi dacă s-a făcut în baza unui contract”, ne-a declarat Valentin Mateescu, purtător de cuvânt al UMF„Carol Davila”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune că fiecare universitate are libertate în decizii, iar ministerul va interveni numai în urma concluziilor anchetei pe care o face conducerea UMF.

Scandalul a început după ce studenţii de la medicină s-au revoltat pe reţelele de socializare, nemulţumiti de asocierea unei instituţii de prestigiu a învăţământului si medicinei româneşti cu astfel de muzică. “Eu, ca student, sunt profund dezamăgit, îmi va fi greu să mai intru la fel în bibliotecă. Nu mai spun că, la unele cărți «pipăite» atât de tandru de doamna manelistă, noi nici nu avem acces. Sunt prea vechi și valoroase, iar noi suntem doar studenți, nu maneliști”, a semnalat, pe Facebook, unul dintre studenţii medicinişti, subliniind că este vorba despre “una dintre cele mai importante instituții academice din țară”, pe parchetul căreia, cândva, au călcat: George Emil Palade, Ion Cantacuzino, Prof. Gerota sau Victor Babeş.

Carmen Serban ® Feat Dj. Milionor - DACA TE INCURC

×