x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bucureștiul, fruntaş la timpul pierdut în trafic

Bucureștiul, fruntaş la timpul pierdut în trafic

de Monica Cosac    |    30 Ian 2020   •   17:27
Bucureștiul, fruntaş la timpul pierdut în trafic

În 2019, Moscova, Istanbul şi Kiev au fost singurele oraşe europene mai aglomerate decât Bucureştiul, din punct de vedere al circulaţiei cu maşina. Practic, capitala României se situează pe locul 4 în Europa și pe locul 14 în lume la capitolul timp pierdut în trafic, într-un top realizat de TomTom, unul din cei mai importanți producători mondiali de sisteme de navigaţie GPS. La nivel mondial, cel mai mult se stă în trafic în oraşul indian Bengaluru.

Chiar dacă oraşul a coborât un loc în topul European şi trei în topul mondial, indicele de congestie din trafic calculat pentru Bucureşti a crescut cu patru procente, ajungând la 52%. Calculele realizate de companie arată că la orele de vârf de dimineață un șofer bucureștean stă în trafic, în medie, 28 de minute în plus la un drum care ar trebui să dureze 30 de minute. La orele de vârf de seara, timpul petrecut în plus în trafic este de 31 de minute.

În topul european, pe primele locuri se află Moscova, Istanbul şi Kiev, iar după capitala României se situează oraşele: Sankt Petersburg, Dublin, Odesa, Lodz, Cracovia și Novosibirsk. Pe primele 10 locuri din lume se află: Bengaluru (India), Manila (Filipine), Bogota (Columbia), Mumbai, Pune (India), Moscova (Rusia), Lima (Peru), New Delhi (India), Istanbul (Turcia) și Jakarta (Indonezia).

Indicele de aglomerare a arterelor urbane este calculat pentru 416 orașe din 57 de țări de pe șase continente pentru anul 2019.

×