x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cadou inedit de 8 martie: locuri de muncă în străinătate

Cadou inedit de 8 martie: locuri de muncă în străinătate

de Mihaela Bîrzilă    |    07 Mar 2019   •   12:22
Cadou inedit de 8 martie: locuri de muncă în străinătate

Autoritățile arădene s-au gândit să le facă o bucurie femeilor aflate în căutarea unui loc de muncă și le invită chiar de 8 Martie să-și încerce norocul la târgul de Joburi organizat special pentru doamne.

Bursa locurilor de muncă va fi organizată la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde 70 de agenți economici își trimit reprezentanții să analizeze CV-urile și să facă angajări de Ziua Internațională a Femeii.

Doamnele care nu reușesc să se angajeze la târgul de joburi dedicat femeilor, mai au o șansă: se pot înscrie la cursurile gratuite de formare profesională organizate pentru șomerii înregistrați în evidențele ANOFM. În Arad, sunt 28 de locuri disponibile și două cursuri care încep chiar în martie – un curs de bucătari și unul pentru lucrători în comerț. 

La nivel național, sunt demarate luna aceasta 138 de programe de formare profesională, la care pot participa 2.308 persoane. Cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerț (268), bucătar (199), inspector resurse umane (177), operator prelucrare date (150), frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (129), agent de securitate (91), mecanic auto (70).

În Timiș, se organizează singurul curs gratuit din țară de competențe antreprenoriale. În Bihor, București și Dâmbovița, se fac cursuri pentru experți în achiziții publice, în Bistrița-Năsăud, Brăila, Ialomița și Călărași - cursuri de comunicare în limba română. În Giurgiu, sunt 14 locuri la un curs de cameriste, în Constanța, Dolj și Vrancea, se fac cursuri de masaj.

Sunt 420 de locuri de muncă disponibile iar candidatele care se încadrează în cerințele angajatorilor pot fi recrutate pe loc. 

 

 

×
Subiecte în articol: locuri de munca strainatate