x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cardul de sănătate, în cap!

Cardul de sănătate, în cap!

de Monica Cosac    |    17 Apr 2018   •   12:10
Cardul de sănătate, în cap!

Platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este din nou la pământ, blocând, practic, sistemul medical din România. Medicii de familie spun că de aproape o săptămână au apărut probleme, însă, CNAS, instituţia responsabilă de buna funcţionare a sistemului informatic tace chitic.

Mai mulţi medicii de familie au reclamat că de aproape o săptămână au apărut din nou probleme cu sistemul informatic, care încă nu au fost rezolvate până ieri. Cardul de sănătate este nefuncţional, iar medicii trimit pacienţii acasă: nu pot elibera reţete compensate, nu pot verifica nici măcar dacă pacientul este asigurat sau nu, iar munca la cabinet a devenit „un cosmar”.

„De câteva zile, cam de joia/miercurea trecută, sistemul informatic medical e în agonie. Practic, nu putem lucra normal, iar voi nu puteți beneficia normal de noi. Fiecare zi de muncă e un coșmar, un coșmar în care problema sistemului devine deja peste cea a pacientului. Fiindcă, fără sistem nu putem presta, iar agonia lui ne încurcă enorm. Iar asta e rău. Rău tare. (…)Joi și vineri tot reportam de la oră la oră oameni, mai rechemam, mai așteptau, se adunau teancuri de acte până-n tavan, bulibășeală generală. Nervi, stres”, este mesajul postat de medicul Otilia Tigănaş pe Facebook.

Medicul bucureştean consultat de Jurnalul a confirmat informaţia, ba chiar a precizat că problemele sistemului informatic au început de marţi. Practic, imediat după Paşte. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a anunţat nimic şi nici le telefon nu se deranjează nimeni să răspundă.

 

 

×
Subiecte în articol: cardul de credit blocat