x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Carte de condoleanţe în memoria regelui Mihai I, deschisă la Catedrala Reîntregirii

Carte de condoleanţe în memoria regelui Mihai I, deschisă la Catedrala Reîntregirii

06 Dec 2017   •   20:00

O carte de condoleanţe pentru toţi cei care doresc să îşi aştearnă în scris gândurile şi sentimentele faţă de regele Mihai I a fost deschisă în pridvorul Catedralei Reîntregirii, lăcaş de cult ctitorit de bunicii acestuia, Ferdinand şi Maria, şi unde fostul suveran a fost prezent ultima dată la Crăciunul din 2009. 

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, după ce în seara de marţi, după slujba Vecerniei, a avut loc o slujbă de pomenire a regelui Mihai I, miercuri, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae, în cadrul Sfintei Liturghii, au fost înălţate rugăciuni pentru odihna sufletului fostului suveran. "În pridvorul Catedralei Reîntregirii, este deschisă o carte de condoleanţe pentru toţi cei care doresc să îşi aştearnă în scris gândurile şi sentimentele faţă de fostul suveran al României, acum, la trecerea sa la cele veşnice", au menţionat aceştia. 

Prima vizită pe care Mihai I a efectuat-o la Alba Iulia a fost în 1929, la Serbările Unirii. A revenit aici la începutul anului 2007, în 4 ianuarie. Ulterior, în acelaşi an, a petrecut la Alba Iulia Sfintele Sărbători de Paşte. Ultima sa vizită în Alba a fost în 2009, de Crăciun, când a primit şi titlul de "Cetăţean de Onoare al municipiului Alba Iulia". AGERPRES

×
Subiecte în articol: regele mihai