x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cartel ALFA solicită amânarea aplicării majorărilor salariale şi pentru aleşii de la toate nivelurile

Cartel ALFA solicită amânarea aplicării majorărilor salariale şi pentru aleşii de la toate nivelurile

06 Iun 2017   •   19:40
Cartel ALFA solicită amânarea aplicării majorărilor salariale şi pentru aleşii de la toate nivelurile
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

 Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA solicită ca amânarea aplicării majorărilor salariale cuprinse în proiectul Legii salarizării unitare să se aplice pentru toţi bugetarii, "inclusiv pentru aleşii de la toate nivelurile", în condiţiile în care "nu mai este justificată graba" de a adopta acest proiect de lege până la data 1 iulie 2017. 

"Având în vedere anunţul public privind amânarea aplicării majorărilor salariale cuprinse în proiectul Legii-cadru pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru 1 ianuarie 2018, Confederaţia Naţională Sindicala Cartel ALFA solicită ca această amânare să se aplice pentru toţi bugetarii, inclusiv pentru aleşii de la toate nivelurile. În contextul în care graba de a adopta acest proiect de lege nu mai este justificată de aplicarea unor majorări salariale începând cu data de 1 iulie 2017, credem că este oportună amânarea adoptării proiectului pentru a face toate corecţiile necesare, printr-o analiză şi o argumentare solidă, şi nu pe sistemul 'hei rup', prin adoptarea sau respingerea de amendamente la foc continuu, fără niciun fel de dezbatere, expunere, motivaţie sau o minimă reflecţie", susţin reprezentanţii Cartel ALFA, într-un comunicat remis AGERPRES

În aceste condiţii, CNS Cartel ALFA solicită amânarea trimiterii în plenul Camerei Deputaţilor a proiectului de lege şi restabilirea unui calendar realist pentru discutarea proiectului de lege în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor. 

De asemenea, având în vedere ambiguităţile privind intenţia Guvernului de a adopta un nou sistem de impozitare începând cu anul viitor, ceea ce va avea un impact major asupra salarizării, Confederaţia Naţionala Sindicală Cartel ALFA solicită premierului convocarea Consiliul Naţional Tripartit de Dialog Social. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că toate salariile bugetarilor vor creşte cu 25% de la 1 ianuarie 2018, aceasta fiind ultima variantă a proiectului Legii salarizării unitare asupra căreia s-a căzut de acord marţi cu Ministerul Finanţelor. 

La începutul lunii aprilie, ministrul Muncii anunţa majorări salariale de 50% pentru Educaţie şi Sănătate începând din ianuarie 2018. 

"La data de 1 iulie 2017 se acordă următoarele creşteri salariale: soldele de funcţie ale personalului militar se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru martie 2017, salariile de funcţie ale poliţiştilor cresc cu 5% faţă de nivelul acordat pentru martie 2017. Salariile de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei locale intră în plată începând cu 1 ianuarie 2018. De la 1 ianuarie sunt următoarele creşteri salariale: medici şi asistente, ce intră cu toată creşterea (...) salariile de bază pentru personalul didactic din învăţământ se majorează cu 50% faţă de decembrie 2017, salariile de bază, solde de funcţie, salariile de funcţie, indemnizaţiile de încadrare ale personalului salariat se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat în decembrie 2017", a explicat Olguţa Vasilescu pe 6 aprilie, la Sinaia. AGERPRES

×