x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cărți pentru copiii din satele românești

Cărți pentru copiii din satele românești

18 Dec 2019   •   17:03
Cărți pentru copiii din satele românești
Sursa foto: Dan Marinescu

Sunt și copii, mai ales în provincie, care își doresc lucruri modeste și pentru care o carte chiar reprezintă o adevărată bucurie. Nu își doresc jucării, telefoane sau dulciuri, visul lor cel mai mare este să aibă o bibliotecă frumoasă, plină cu cărți. Împreună i-au scris moșului o scrisoare, care a devenit realitate cu ajutorul spiridușilor de la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Elevii școlii din Vlăsceni au fost primii care au primit vizita moșului.

”Ne-am dorit cărți pentru toate clasele din școala primară Vlăsceni, deoarece vrem să încurajăm cititul și să le dezvoltăm memoria, gândirea. Vă mulțumim foarte mult pentru aceste daruri, suntem emoționați, nu ne așteptam la atât de multe daruri”, a declarat doamna Delcă Nicoleta, Profesor Învățământ Preșcolar, Școala Vlăsceni. 

Din dorința de a deveni mai buni, din dorința de a învăța, peste 100 de copii școlari și preșcolari de la doua instituții de învățământ din Dâmbovița au trimis mai multe scrisori moșului, prin care solicitau o donație de cărți, deoarece le place mult să citească. Majoritatea copiilor au posibilități materiale reduse, dar vin cu drag la școală și la grădiniță și iubesc poveștile. Nu au colțul lecturii, iar la bibliotecă nu există cărți, copiii find nevoiți să vină cu ele de acasă.

Începând de acum, o colecție bogată de cărți cu povești, cărți educative sau de activități, cărți de colorat, benzi desenate, dar și enciclopedii, atlase sau dicționare, vor umple rafturile bibliotecii școalii din Vlăsceni și a Grădiniței nr. 2 din Gura Șuții.

”Copiilor le plac foarte mult cărțile, le place să citească, dar și să se uite la imagini. Orice carte este foarte utilă, pentru a avea în fiecare zi o altă poveste. Lor le plac foarte mult cărțile și poveștile”, a declarat doamna Coman Iuliana, Profesor Învățământ Preșcolar, Grădinița Nr. 2 Gura Șuții. 

Donaţia de cărți pentru cele două instituții de învățământ este doar un exemplu al demersurilor din ultimii 30 de ani, făcute de Fundaţia Dan Voiculescu, pentru susţinerea educaţiei şi a învăţământului din România, prin încurajarea perfomanței. În acest an s-au alăturat acestui inițiative Centrul de Carte Fischer Internațional și Editura Litera.

”Bibliotecile școlilor la care ei învață sunt vitale pentru cultura și educația lor pe mai departe. Foarte mulți copii cu rezultate remarcabile la învățătură, cu reușite mari la olimpiade și concursuri naționale, provin din satele noastre, drept urmare, este datoria noastră sa-i ajutăm, să-i susținem cum și cât putem pentru a face performanță”, a declarat Carmen Ștefan, PR Manager Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×