x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cătălin Predoiu, audiat la poliţie

Cătălin Predoiu, audiat la poliţie

de Monica Cosac    |    15 Mar 2019   •   09:41
Cătălin Predoiu, audiat la poliţie

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost audiat, ieri, la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Ofiţerii de la Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice l-au chemat, în calitate de martor, pentru a da explicaţii într-un dosar deschis de Parchetul General care vizează intermedieri pe care Predoiu le-ar fi făcut în 2012, în perioada în care era avocat.

Cătălin Predoiu a confirmat pe o reţea de socializare că a fost audiat la IGPR,precizând că a dat lămuriri despre prezenţa sa ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină.

„Astăzi (n.r. - joi) am fost audiat, în calitate de martor, la Inspectoratul General al Poliţiei. Am fost întrebat şi am dat lămuriri despre prezenţa mea ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină. Negocierile celor două părţi au fost purtate în perioada 2012 (vara) - 2013 (primăvara), în prezenţa a două societăţi de avocatură şi consultanţă internaţionale şi s-au soldat cu un eşec, cele două părţi neajungând la un acord de realizare a proiectului. În calitate de avocat, am consiliat partea română în materie de Drept societar în privinţa documentelor contractuale de achiziţie”, a scris Predoiu, pe pagina Facebook.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, nimic din întreaga procedură nu s-a derulat în afara cadrului legal: „Contractul de asistenţă juridică a fost legal încheiat, onorariul facturat legal, încasat prin virament şi fiscalizat”.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: catalin predoiu audiat politie