x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Câte zile libere vom avea în 2018

Câte zile libere vom avea în 2018

28 Dec 2017   •   12:34
Câte zile libere vom avea în 2018

Calendarul pe 2018 nu ţine cu angajaţii din România. Din cele 14 zile libere legale, trei se pierd, deoarece cad sâmbata sau duminica. Aşa că mai râmân doar 11 de care romanii se vor putea bucura.


Comparativ, angajaţii europeni beneficiază anual de 19 zile nelucrătoare. În Parlament, există deja depus un proiect legislativ prin care să apară o nouă zi nelucrătoare.

Primele zile nelucrătoare vin chiar foarte repede, pentru că este vorba despre 1 şi 2 ianuarie. De altfel, prima lună din an are trei zile nelucrătoare. Pentru că şi 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor, este prin lege tot liberă.

Din fericire, luna februarie este una scurtă, pentru că nu are niciun liber de la stat. Cum la fel de săracă în zile libere este şi luna martie.

În schimb, vine aprilie, în care cade Paştele. Aşa că 8 şi 9 aprilie sunt nelucrătoare. Iar aici putem spune şi despre proiectul de lege depus de mai mulţi parlament prin care cer ca şi Vinerea Mare să fie tot zi nelucrătoare. Asta pentru că, spun parlamentarii, la fel e şi în Uniunea Europeană.

În luna mai, pe 1 nu se lucrează, cum nici pe 27 şi 28, când sunt Rusaliile, nu se merge la serviciu.  

Liberă e şi 1 iunie, ziua copilului. Iar pentru că vara oricum e perioada vacanţelor, următoarea zi nelucrătoare de la stat mai ei abia pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Şi deja ne apropiem de sfârşitul anului, când sunt comasate cele mai multe zile libere pentru angajaţii români. 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, 1 decembrie, Ziua naţională şi 25 şi 26 decembrie, adică, prima şi a doua zi de Crăciun.

 

×
Subiecte în articol: zile libere anul 2018