x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cazul depăşeşte graniţele României. Noi fragmente de natură umană, găsite în „casa groazei”,  la Caracal

Cazul depăşeşte graniţele României. Noi fragmente de natură umană, găsite în „casa groazei”,  la Caracal

de Theodora Şutiu    |    08 Aug 2019   •   06:10
Cazul depăşeşte graniţele României. Noi fragmente de natură umană,  găsite în „casa groazei”,  la Caracal
Sursa foto: Captura Antena 3

Procurorii şi poliţiştii s-au întors, miercuri dimineaţă, pentru cea de-a şasea zi de percheziţii în locuința din Caracal a lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, a anunţat că anchetatorii au găsit, în interiorul locuinţei presupusului criminal, noi fragmente de oase la suprafaţă, care sunt, cel mai probabil, de natură umană.

 

Avocatul Tonel Pop a explicat, de la faţa locului, că s-a pus problema să fie începute spargerile în locuinţă şi în curte, însă trebuie mai întâi adunate probele aflate la suprafaţă: „Se punea problema dacă se sapă, nu se sapă. Trebuie să înţelegeţi că înainte de a putea să sape sau să spargă betoane sau să intre în acele buncăre şi ce mai avea Dincă pe acolo trebuie să perie toată zona la suprafaţă. Dacă toată zona nu ar fi periată şi nu s-ar aduna toate probele de la suprafaţă şi ar intra cu excavatoare, s-ar distruge probele de la suprafaţă. Vă pot spune că s-au mai găsit fragmente de oase, unele aproape sigur de natură umană, în interior, dar la suprafaţă. Şi astăzi s-au găsit în continuare fragmente osoase”, a declarat avocatul.

 

Telefon descoperit „în vecini”

Tot ieri, anchetatorii au găsit telefonul de pe care Dincă a sunat familia Luizei, al patrulea descoperit până în prezent. „Vă dau un element în plus. A fost găsit şi se expertizează în acest moment datele dintr-un alt telefon”, a spus avocatul  Pop, adăugând că este vorba despre un telefon şi o cartelă pe care le-a folosit Dincă pentru a suna familia Luizei. Potrivit acestuia, telefonul a fost găsit la o familie despre care a refuzat să dea date.

 

Suspiciuni privind probele

În ultimele două zile, anchetatorii au făcut verificări și la marginea unei păduri unde Dincă a susținut că a aruncat trupul ars al Luizei, iar acolo au fost găsite fragmente osoase, dinți și cenușă. DIICOT a anunțat că resturile de fragmente osoase examinate sunt, cu cea mai mare probabilitate, de natură umană.  Avocatul Tonel Pop spune însă că probele „nu au fost poziționate acolo de câteva luni. Cenușa și oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească vegetația”.

 

Reacţii din Europa

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a scris ieri pe Facebook un mesaj emoţionant despre cazul din Caracal: „A auzi vocea Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgență îngrozește nu numai România, ci întreaga Europă. Punerea în aplicare a unor politici mai eficiente împotriva feminicidului şi împotriva violenţei asupra femeilor trebuie să fie din ce în ce mai mult în centrul acţiunii politice şi instituţionale europene. În numele Alexandrei, şi a tuturor victimelor!”, a scris Sassoli pe Facebook.

 

Avocatul Poporului ia atitudine

Avocatul Poporului a sesizat, ieri, Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a OUG 51/2019, prin care transportul rutier de persoane interjudeţean este eliminat din sfera serviciilor publice. Ordonanţa afectează, practic, toţi elevii care fac naveta. Aceştia nu mai primesc reduceri sau gratuitate şi sunt nevoiţi să apeleze la soluţii alternative cum ar fi autostopul.

 

 

×
Subiecte în articol: gheorghe dincă