x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce a făcut președintele Klaus Iohannis, astăzi, înainte să plece la Sibiu

Ce a făcut președintele Klaus Iohannis, astăzi, înainte să plece la Sibiu

23 Dec 2016   •   12:07
Ce a făcut președintele Klaus Iohannis, astăzi, înainte să plece la Sibiu
Sursa foto: Facebook.com/klausiohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu PSD-ALDE, PNL, USR şi UDMR, iar joi cu PMP şi grupul minorităţilor naţionale din Parlament.

 

Imediat după acestea, printr-o decizie surprinzătoare, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va desemna premierul după Crăciun.

 

"Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament, o coaliţie formată de PSD, ALDE şi UDMR. În consecinţă, în zilele următoare voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", a spus Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

 

Astăzi, președintele României Klaus Iohannis a publicat, pe contul său de Facebook, un material video de la o vizită pe care a făcut-o la Centrul pentru copii cu dizabilități “Domnița Bălașa”, dar și un scurt mesaj:

 

“Nerăbdarea cu care cei mici aşteaptă Crăciunul este întotdeauna emoţionantă. Copiii cu dizabilităţi pe care i-am întâlnit la Centrul „Domniţa Bălaşa” m-au impresionat cu bucuria şi optimismul lor, în pofida dificultăţilor pe care le au de înfruntat zi de zi”.

 

După această vizită, președintele Klaus Iohannis va pleca spre Sibiu, unde va petrece Crăciunul, alături de soția sa, Carmen.

 

×