x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce îi frământă pe români

Ce îi frământă pe români

de Theodora Şutiu    |    17 Mai 2019   •   21:36
Ce îi frământă pe români
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Aproape 80% dintre români susţin că starea actuală sistemul Educaţie din ţara noastră este rea sau foarte rea, arată cel mai nou Barometrul de opinie publică al Academiei Române. În topul îngrijorărilor legate de situația României este nivelul corupţiei.

La întrebarea  „Cum credeți că este în prezent situația din sistemul educațional”, 57% dintre cei intervievați au apreciat că aceasta este rea, iar 21,3% – foarte rea (în total, 78,3%). Doar 2,2% dintre respondenți au spus că situația din învățământ este foarte bună, în timp ce 16,7% au evaluat-o drept bună. 2,8% dintre persoanele chestionate nu au știut sau nu au răspuns.

Principalele probleme

În topul temerilor legate de situația României se numără: nivelul corupției (84,2% dintre respondenți se declară mult sau foarte mult îngrijorați de acest aspect), diferențele dintre oamenii bogați și oamenii săraci (73,7%), degradarea mediului înconjurător (72,2%), starea economiei naționale (70,6%), posibilitatea unui conflict armat în zonă (44%). Totodată, puțin peste jumătate (51,8%) dintre respondenți apreciază că situaţia financiară actuală a familiei lor este bună sau foarte bună. 40,7% sunt de părere că situația financiară a familiei lor este proastă, 3,2% foarte proastă, în timp ce 4,3% nu știu sau nu răspund. (Theodora Şutiu)

Datele sondajului de opinie au fost culese în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019. Volumul eșantionului a fost de 1050 persoane și este reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani.

 

×