x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce s-ar putea intampla cu faimosul Formular 600

Ce s-ar putea intampla cu faimosul Formular 600

29 Ian 2018   •   14:59
Ce s-ar putea intampla cu faimosul Formular 600

Formularul 600, care vizează obligaţiile referitoare la contribuţiile sociale, ar putea fi unificat cu Declaraţia 200, potrivit ministrului propus al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 

"În prima şedinţă de Guvern vom avea acea Ordonanţă de urgenţă care va prelungi termenul de depunere (a Declaraţiei 600 n.r.), timp în care n-ar mai trebui să fie depuse aceste formulare, iar analiza la MFP se va produce repede. O variantă este aceea de a unifica cele două declaraţii, 200 şi 600", a spus Teodorovici luni.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, recent, că instituţia ar putea introduce posibilitatea ca persoanele care au plătit contribuţii pentru veniturile estimate în Declaraţia 600 şi nu au realizat aceste venituri să primească sumele înapoi, în urma unei regularizări.

De asemenea, în cazul în care persoana respectivă încetează pe parcursul anului contractul în urma căruia obţinea venituri suplimentare, aceasta trebuie să notifice organul fiscal cu privire la încetarea activităţii.

Formularul care vizează obligaţiile referitoare la contribuţiile sociale, respectiv contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate trebuie depus de persoanele fizice care au obţinut venituri extra-salariale cumulate de minim 22.800 lei în 2017.

Termenul de depunere a Declaraţiei 600 urmează să fie amânat până la 1 martie 2018 în scopul evitării riscului neconformării, motivat de faptul că pentru anumite categorii de contribuabili care au obligaţia să completeze şi să depună formularul până la 31 ianuarie acest document prezintă caracter de noutate, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat recent de Ministerul Finanţelor Publice. AGERPRES

×