x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce spune purtătorul de cuvânt al Guvernului despre finanţarea indemnizaţiilor de creştere a copilului

Ce spune purtătorul de cuvânt al Guvernului despre finanţarea indemnizaţiilor de creştere a copilului

20 Apr 2016   •   15:45
Ce spune purtătorul de cuvânt al Guvernului despre finanţarea indemnizaţiilor de creştere a copilului

Guvernul şi-a asumat obiectivul de a căuta finanţare pentru indemnizaţiile de creştere a copilului şi încearcă să găsească aceste fonduri în cel mai scurt timp cu putinţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria. 

Întrebat dacă legislaţia privind indemnizaţiile pentru creşterea copilului va intra în vigoare de la 1 iulie, Dan Suciu a spus că acest proiect legislativ este în atenţia noului ministru al Muncii. 

"Noul ministru al Muncii a spus că are acest proiect în atenţie şi îl analizează cu cea mai mare seriozitate şi rapiditate cu putinţă. E un obiectiv pe care ni l-am asumat - acela de a căuta finanţare pentru acest proiect legislativ şi rămânem cu acest obiectiv de a încerca să găsim finanţare în cel mai scurt timp cu putinţă", a afirmat Suciu. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a adăugat că nu există elemente suplimentare în prezent în privinţa acestui proiect legislativ. 

"N-avem elemente suplimentare în acest moment, dar trebuie spus din nou că această finanţare depinde şi de alte solicitări pe care văd că le primim în permanenţă din partea Parlamentului. Există un cadru fiscal bugetar îngust, încercăm în acest cadru fiscal bugetar îngust să găsim o soluţie pentru această chestiune, dar suntem convinşi că dacă mai vin multe alte revendicări şi multe alte pretenţii pentru alte chestiuni - legitime, poate, fiecare în parte, nu asta este discuţia -, dificultatea de a răspunde tuturor acestor solicitări este extrem de mare", a explicat Dan Suciu. 

 

Agerpres

×