x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce trebuie să știe copilul în caz că se rătăcește

Ce trebuie să știe copilul în caz că se rătăcește

20 Aug 2019   •   14:16
Ce trebuie să știe copilul în caz că se rătăcește

Copilul este tot timpul în mișcare și, cu toate că stai cu ochii pe el la locul de joacă ori în magazin, află că poți să-l pierzi foarte repede. Pentru a evita o astfel de întâmplare este bine să-i explici ce se întâmplă dacă pleacă departe de tine și ce să facă în cazul în care totuși nu te mai găsește.

  • După vârsta de 4 ani poți să-l înveți numele părinților și numărul de telefon al unuia dintre ei. Dacă reușește să țină minte și adresa unde locuiește ar fi grozav.
  • Exersați jocul hai să stăm aproape, în care niciunul nu se îndepărtează de celălalt. Copilului îi place să se distreze, așa încât va fi încântat să stea lângă tine.
  • Explică-i să rămână în locul unde ați fost ultima oară împreună. Deși este foarte greu pentru un copil să stea pe loc, să știi că de multe ori își poate aduce aminte unde te-a văzut ultima oară.
  • Dacă totuși nu va reveni în același loc, atunci este bine să țipe. Chiar dacă îl înveți să nu vorbească tare, atunci când se pierde este indicat să facă acest lucru. Spune-i că dacă țipă atunci când se trezește singur într-un loc aglomerat, tu o să-l auzi.
  • Explică-i că este bine să ceară ajutor oricărei mame pe care o vede, fie poate să meargă la casierie și să se adreseze persoanei de acolo. O mămică sigur vă va apela la numărul de telefon pe care i-l va spune copilul.
  • Puteți să-i explicați să în cazul în care se rătăcește, va fi găsit. Acest lucru îi va reduce senzația de frică și va putea să apeleze cu încredere la personalul magazinului și să-și aducă aminte numărul tău de telefon.

 

  •  

Statisticile arată că șapte din zece copii se pierd cel puțin o dată în viață lor. În plus, deși crezi  că nu vor ține minte experiența ori nu o vor înțelege, află că poate fi o întâmplare traumatizantă pentru ei.

 

Momentul regăsirii

Deși ai trecut și tu prin stări de spaimă după ce a fugit copilul de lângă tine, este bine să îți păstrezi calmul și să nu-l cerți ori să-l pedepsești atunci când vă reîntâlniți. Este și așa destul de speriat de faptul că s-a trezit singur și n-a mai știut dacă te va mai vedea vreodată. Fii sigur că va ține minte întâmplarea și va fi mai atent data viitoare.




 

 

 

 

×