x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cea mai ieftină tabără internațională - cât alocația pe 5 ani

Cea mai ieftină tabără internațională - cât alocația pe 5 ani

de Mihaela Bîrzilă    |    24 Apr 2018   •   13:50
Cea mai ieftină tabără internațională - cât alocația pe 5 ani

Moda taberelor internaționale s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Părinții care-și trimit copiii în tabere cu pretenții dau peste o mie de euro pentru o singură săptămână de vacanță. Unii vor să le ofere copiilor șansa de a-și dezvolta abilitățile de comunicare într-o limbă străină, în vreme ce alții consideră aceste tabere o investiţie în pregătirea copilului pentru plecarea la studii în străinătate. 

Prețul unei astfel de tabere internaționale pornește de la 800 de euro, sumă la care se adaugă prețul biletului de avion, transferul de la aeroport, asigurarea de călătorie, garanția pentru daune și, nu în ultimul rând, banii de buzunar. 

Dacă iarna sunt la modă taberele de schi și snowboard în Austria, vara oferta este foarte diversificată. Cele mai populare sunt taberele în Grecia – pentru plajă și distracție, și cele în Marea Britanie – pentru cursurile intensive de limba engleză. Totuși, sunt elevi din România care ajung să-și petreacă vacanta fără părinți și pe alte continente. Se fac tabere inclusiv în Japonia, Canada, Statele Unite sau Africa de Sud. În Japonia, pe care organizatorii o prezintă drept cea mai sigură țară, elevii beneficiază și de un sistem de alarmă personală pe care sunt obligați să-l poarte atunci când sunt singuri.

Vacanță de învățat limbi străine

Taberele de limbi străine s-au dezvoltat foarte mult la noi. Se organizează tabere de engleză, franceză, germană, spaniolă, olandeză, italiană, rusă, japoneză, arabă sau chineză. 

Tabere recreative, cu 20 de ore de studiu pe săptămână și în rest activități recreative generale.

Tabere mixte, care combină cursurile de engleză cu pasiunile cursanților: engleză și  tenis, engleză și teatru, engleză și fotografie sau dansuri.

Tabere academice, axate pe îmbunătățirea nivelului lingvistic. Se adresează celor care doresc să obțină o certificare lingvistică (IELTS, TOEFL, PET, FCE, CAE). 

 Tabere de pregătire pentru universitate, adresate elevilor de liceu care vor să se pregătească pentru continuarea studiilor în străinătate.

Tabere tematice sau vocaționale, în care cursurile se axează pe îmbunătățirea anumitor abilități și competențe (curs de oratorie și dezbatere, jurnalism, pictură, artă teatrală, artă cinematografică, design, modă, balet, muzică). 

Tabere sportive – în acestea, elevii nu fac cursuri de engleză, fac doar antrenamente sportive, însă toate instrucțiunile sunt în engleză.

Există tabere de grup, în care cursantul călătorește împreună cu mai mulți copii din România și se alătură la destinație grupului mare de copii din toate colțurile lumii. Există și tabere individuale, în care elevul pleacă singur din țară și se întâlnește la destinație cu restul grupului. În acest caz, minorul călătorește în grija unui membru al echipajului companiei aeriene, care îl preia de la părinți, pe bază de semnătură, îl supraveghează în timpul zborului și îl predă la aterizare unui profesor din tabăra internațională, tot pe semnătură. Acest serviciu oferit de companiile aeriene se numește serviciul de minor neînsoțit și se plătește separat de biletul de avion. 

Cazarea se poate face în campus, pentru elevii care vor să-și facă mulți prieteni din alte țări, sau în familii-gazdă, pentru a cunoaște îndeaproape cultura și modul de viață din țara respectivă. Mai există și varianta Day Camp, adresată părinților care nu se simt încă pregătiți să-și lase singur copilul în tabără. Un membru al familiei însoțește copilul în tabără și se poate relaxa și el în timp ce copilul participă la cursuri. Chiar și meniul din aceste tabere internaționale este special conceput pentru a le face cunoștință elevilor străini cu specificul local. 

Mai există cazare la o stea

Taberele de pe vremea părinților nu mai există, sunt în paragină, dar se păstrează destinațiile: încă se mai fac tabere la Năvodari sau la Costinești. Și sunt și cele mai ieftine. Cel mi mic pret pentru o vacanță de o săptămână este 550 de lei, cazare la hotel de o stea, în Costinești, sau în vilă de 3 stele, la Năvodari.  

Pachetul de 550 de lei include 6 nopți de cazare și 3 mese pe zi. Pentru 200 de lei în plus, se oferă condiții de cazare mai bune. Transportul nu este inclus în preţ în niciuna dintre variante, iar toate activitățile suplimentare costă. Detaliu foarte important pentru elevii zilelor noastre, nedespărțiți de smartphone, wi-fi-ul este gratuit în ambele variante. 

Pentru taberele la munte, prețul se dublează. Sub 1.000 de lei, greu se poate găsi o variantă. Majoritatea pachetelor se apropie de 1.500 de lei. În acești bani, intră însă și cursuri de inițiere în echitație, hiking, mountain bike sau ateliere de creație. Excursiile de o zi se plătesc suplimentar, la fel şi vizitele la obiectivele turistice.

3 milioane lei a alocat anul acesta Ministerul Tineretului şi Sportului pentru taberele gratuite la care au dreptul copiii cu dizabilități sau din familii nevoiașe. Pentru ei sunt 6.577 de locuri în vacanța de vară.

Se dezvoltă de la an la an și taberele tematice – tabără de tenis, de pictură, de fotografie, de explorare a peșterilor sau tip viața la fermă. Există și tabere pentru preșcolari, unde sunt acceptați copii de la patru anișori. În cazul lor, accentul se pune pe activitățile în aer liber, menite să-i facă să prindă drag de natură, să socializeze, dar și să devină mai independenți. 

DESTINAȚII ȘI PREȚURI

845 €: Africa de Sud, Cape Town – o săptămâna de engleză, safari și aventură

869 £: Marea Britanie – o săptămână – engleză și robotică lego

 1.100 €:  Japonia – limbă, cultură și tradiții japoneze

 1.150 €: Cehia, Praga – 2 săptămâni

 2.300 €: Canada, Toronto – 2 săptămâni

 2.690 $: SUA, Florida - 2 săptămâni 

 

×
Subiecte în articol: tabara internationala