x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cea mai ieftină vacanță în străinătate: circuitul de 100 de lei în 2 rate

Cea mai ieftină vacanță în străinătate: circuitul de 100 de lei în 2 rate

de Mihaela Bîrzilă    |    13 Sep 2018   •   11:01
Cea mai ieftină vacanță în străinătate: circuitul de 100 de lei în 2 rate

Un sondaj făcut chiar anul acesta arată o realitate tristă: jumătate dintre români sunt nevoiți să stea acasă în concediu, pentru că nu își permit să plece nici la mare, nici la munte. Iar cei care n-au nici rude la țară, chiar sunt consemnați la domiciliu. Pentru mulți români, chiar și programul „Litoralul pentru toți” este prea scump. Cele câteva sute de lei pe care le-ar da pentru cazare la mare în extrasezon sunt banii de mâncare pentru o jumătate de lună. 

Agențiile de turism par să fi găsit o variantă și pentru această categorie de familii, care nu-și permit un sejur: excursiile de o zi, mai ieftine decât pelerinajele organizate cu biserica. Aceste circuite de dimineața până seara s-au diversificat foarte mult în ultima vreme. Operatorii din turism încearcă să abordeze și familiile care nu-și permit o vacanță adevărată și le oferă alternativa de o sută de lei. În acești bani, turistul de o zi poate vedea conace, biserici, mănăstiri și alte obiective dinainte stabilite pe o rază de câteva sute de kilometri iar unele agenții chiar oferă posibilitatea plății în două rate. 

Cu mai puțin de 100 de lei, turiștii dispuși să petreacă o zi pe drum, pot ajunge chiar și în Bulgaria, dus-întors. Singura condiție este să nu aibă rău de mașină și să-și pregătească și un pachețel cu provizii pentru drum, prețul neacoperind decât transportul cu autocarul. 

La Plevna, după istorie și vin

Cea mai ieftină excursie în Bulgaria în acest moment, pentru luna septembrie, costă doar 79 de lei. Plecare la 6 dimineața, întoarcere - noaptea târziu. 

 Autocarul pleacă din București și iese din țară prin Giurgiu. În numai două ore, se ajunge la prima oprire, Plevna, unde se vizitează Muzeul Panorama, construit în 1977, la 100 de ani de la eliberarea Plevnei  de sub jugul otoman. După muzeu, turiștii sunt duși în frumosul Parc Natural Kaylaka, în mijlocul căruia se află și Muzeul Vinului, singurul de acest tip din Bulgaria. Muzeul se află într-o peșteră cu  5 galerii și are două săli de degustări, spre deliciul vizitatorilor. Cine vrea să ia și acasă, poate cumpăra din cele 6000 de vinuri bulgărești care se găsesc acolo. 

 După Muzeu, traseul continuă spre Lovech, cel mai vechi oraș din Bulgaria. Orașul se află la numai 35 de km de Plevna și este situat la 200 de metri peste nivelul mării. În Lovech, turiștii sunt duși pe Podul Acoperit – un pod lung de 106 m plin de magazine de suveniruri și cafenele. Apoi, se vizitează Fortăreața din Lovech, pe vârful unui deal, prilej numai bun pentru fotografii de neuitat, pentru că de sus, se vede foarte frumos întregul oraș. Seara, se pleacă înapoi spre București, pe același traseu – Plevna – Ruse-Giurgiu. 

Singura necunocuta a excursiei de o zi în Bulgaria este ora de întoarcere, care variază în funcție de trafic. În suma de 79 de lei, intră și ghidul turistic care însoțește grupul în permanență, însă nu intră asigurarea medicală și nici tarifele de acces la muzee.

 

 

 

×
Subiecte în articol: vacanță ieftină în străinătate