x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Chițoiu trage de timp: contestă expertiza tehnică

Chițoiu trage de timp: contestă expertiza tehnică

de Mariana Zaharia    |    16 Iun 2020   •   10:42
Chițoiu trage de timp: contestă expertiza tehnică

Aflat la un pas de trimiterea în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă, fostul ministru Daniel Chițoiu trage de timp. Avocații săi au depus mai multe obiecțiuni la expertiza făcută de către procurori în ancheta ce îl vizează. Conform surselor noastre, această analiză tehnică îl scoate vinovat pe politicianul care ar fi intrat pe contrasens și ar fi lovit o mașină în care erau trei oameni. Experții au stabilit că el conducea cu o viteză de 74 kilometri pe oră.

 


Pus, în prezent, sub urmărire penală, Daniel Chițoiu nu a mai trecut pe la Parchetul Argeș din ianuarie, când a fost anunțat oficial de învinuiri. A venit pandemia și au fost lucrate dosarele urgente. După ce expertiza accidentului a ajuns pe masa procurorilor și a fost trimisă și suspectului, apărătorii au cerut mai mult timp să studieze hârtiile. Apoi, au venit cu obiecțiuni, unul dintre lucrurile contestate de avocați fiind viteza de 74 de kilometri pe oră. 


La mâna procurorilor


Un procuror urmează să se pronunțe în legătură cu lucrurile sesizate de avocați și să admită sau să respingă. În cazul în care răspunsul îi va fi favorabil fostului ministru, va fi stabilită o altă comisie de expertiză și refăcută analiza. Dacă nu, din informațiile noastre, dosarul este gata pentru trimiterea în judecată, iar Chițoiu va ajunge în fața magistraților Tribunalului Argeș. Pentru ucidere din culpă, politicianul riscă peste 10 ani de închisoare pentru că au murit doi oameni în accidentul produs de el, iar o a treia a fost grav rănită. 

 


Avocații lui Chițoiu spun că vor doar să afle adevărul. De la momentul accidentului, fostul ministru nu a contactat familiile victimelor.
 

×
Subiecte în articol: daniel chitoiu expertiza tehnică