x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Chiuveta, “cea mai performantă staţie de sterilizare” de la SUUB

Chiuveta, “cea mai performantă staţie de sterilizare” de la SUUB

de Monica Cosac    |    29 Noi 2018   •   09:54
Chiuveta, “cea mai performantă staţie de sterilizare” de la SUUB

Cea mai performantă staţie de sterilizare din sud-estul Europei, cu care se lăuda dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB), la inaugurarea de acum două săptămâni, nu funcţionează nici acum. avem o staţie în care se spală tot instrumentarul din spital, se dezinfectează. „Instrumentarul se spală automat, nu se mai folosesc metodele vechi de sterilizare”, explica, atunci, Nica, în faţa camerelor de luat vederi.

În realitate, însă, bisturiele, pensele şi toate celelalte instrumente folosite la operaţii sunt spălate tot la chiuvetă, pe secţii (foto 2), aşa cum s-a făcut şi înainte de cheltuirea celor 1,4 milioane de euro din bugetul Ministerului Sănătăţii. „Din data de 15 noiembrie şi până în momentul de faţă (n.r.- 28 noiembrie) nu s-a spălat niciun fel de instrumentar în Sterilizare, iar la Ortopedie lipsesc cel puţin 20 de containere speciale”, ne-a mărturisit Daniel Simion, asistent medical la SUUB.

În schimb, un control al Direcţiei de Sănătate Publică – anunţat cu câteva zile înainte, a băgat în vrie toată conducerea spitalului. „Erau disperaţi ieri (n.r. - marţi), au schimbat şi paturile în ATI, au adus paturi noi. Se lucrează intens, ca totul să iasă bine. Doamna ministru va primi un raport ok”, a mai precizat Simion.

Până la urmă, panglicile au fost tăiate, şefa SUUB s-a lăudat pe toate canalele cu “marea realizare”, imaginile cu impecabila şi costisitoarea staţie de sterilizate au fost diseminate pe toate canalele, iar pacienţii au fost asiguraţi că sunt în siguranţă. Mai contează pentru vreo autoritate din România care este realitatea la SUUB?!

 

 

×