x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sondaj CURS. Cine se află în topul preferințelor bucureștenilor pentru funcția de Primar General

Sondaj CURS. Cine se află în topul preferințelor bucureștenilor pentru funcția de Primar General

17 Feb 2020   •   14:29
Sondaj CURS. Cine se află în topul preferințelor bucureștenilor pentru funcția de Primar General
Sursa foto: wikipedia

Cea mai pregătită persoană pentru funcția de primar general al Capitalei este, în opinia bucureștenilor, Gabriela Firea. 40% dintre cei chestionați, în cadrul unui sondaj CURS, sunt de părere că actualul edil șef este potrivit pentru un al doilea mandat. 

Pe locul următor, la mare distanță, cu 29% dintre opțiuni, se situează Traian Băsescu. 

Pozițiile următoare sunt ocupate de Nicușor Dan - 26%, Rareș Bogdan - 23%, Vlad Voiculescu - 22% și Victor Ponta (19%.

Majoritatea locuitorilor Capitalei, respectiv 61%, nu au preferințe în privința sexului persoanei care va ocupa fotoliul de primar general.

Totodată, sondajul arată și care sunt problemele principale cu care se confruntă bucureștenii: poluarea/salubrizarea - 19%, aglomerația - 13%, problemele din școli și grădinițe - 12%.

În ceea ce privește activitatea desfășurată până acum de actualul edil șef, Gabriela Firea, locuitorii apreciază programele sociale derulate de primărie. Astfel, 90% s-au înregistrat pentru a primi sprijinul financiar de 2.500 de lei pentru nou-născuți (90%), stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide (87%), ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilități, respectiv 1.000 lei/lună pentru copii și 500 lei/lună pentru adulți. 

Dintre proiectele de infrastructură demarate deja de Primăria Generală, pe primul loc în preferințele bucureștenilor se află Spitalul Metropolitan - 94%, urmat de sala polivalentă - 93%, Prelungirea Ghencea - 93%, podul rutier Petricani - 92%, șoseaua Fabrica de Glucoză - 92%.

Sondajul s-a realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie, pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți, la domiciliul acestora,  nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3 la sută.

 

 

 

 

 

 

 

 

×