x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Clinică privată din Bucureşti, închisă de DSP

Clinică privată din Bucureşti, închisă de DSP

de Monica Cosac    |    19 Feb 2019   •   08:29
Clinică privată din Bucureşti, închisă de DSP

O clinică medicală privată din Capitală a fost închisă, iar alte trei au activitatea suspendată, în urma unor controale ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) București la zece unități sanitare, care au fost demarate după descoperirea medicului fals Matteo Politi/Matthew. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 72.200 de lei, a informat Ministerul Sănătăţii, fără a preciza și numele clinicilor sancţionate.

Mai mult, inspectorii sanitari au constatat că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale nu se desfăşura activitate medicală, una dintre unităţi fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte se desfăşurau activităţi de import-export (comerţ cu ridicata de produse farmaceutice).

Materiale sanitare şi medicamente expirate, lipsa produselor biocide pentru dezinfecţia mâinilor personalului şi instrumentarului şi cabinete de Chirurgie Plastică care nu aveau dotarea minimă obligatorie sunt doar câteva dintre neregulile descoperite în aceste clinici şi semnalate de inspectorii sanitari într-un raport preliminar.

Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că DSP Bucureşti a depus plângere penală împotriva angajaților care au întocmit și verificat codurile de parafă.

 

×