x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Comemorarea eroilor din ‘89

Comemorarea eroilor din ‘89

de Monica Cosac    |    22 Dec 2017   •   10:10
Comemorarea eroilor din ‘89
Sursa foto: Foto: Karina Knapek / Jurnalul

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, ieri, o coroană de flori la monumentul dedicat Revoluţiei din Piaţa Universităţii, cu ocazia ceremoniei comemorative consacrate victimelor din decembrie 1989. După intonarea inmnului, a avut loc slujba de pomenire a eroilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Revoluției.

Şeful statului a fost primit cu onoruri militare şi întâmpinat de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Mai mulți revoluționari au mers în Piata Universității, pentru a participa la ceremonie. Astfel că, în momentul sosirii la eveniment, președintele Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze de mulțime. El a dat mâna și a discutat cu oamenii prezenți. Ulterior, a fost oficiată o slujbă religioasă, iar şeful statului a depus o coroană de flori la monumentul dedicat Revoluţiei. Coroane de flori au mai fost depuse, de asemenea, din partea Senatului, Camerei Deputaţilor, Guvernului, Ministerului Apărării Naţionale şi din partea asociaţiilor şi fundaţiilor revoluţionarilor din 1989. La finalul ceremoniei, cei peste 100 de participanţi au strigat: “Cinste lui, cinste preşedintelui”, “Ciuma roşie” şi “Jos comuniştii!”.

După-amiază, a vut loc o altă ceremonie, în Piața Romană, unde au fost depuse flori şi coroane în amintirea eroilor. O ceremonie de comemorare a victimelor Revoluţiei din 1989 a avut loc şi în Cimitirul Eroilor din Bucureşti, unde militari ai Corpului de Gardă au prezentat onorul. 

 

 

×
Subiecte în articol: eroi 1989 comemorare