x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Comisia de buget a Camerei Deputaților a adoptat reducerea taxei clawback pentru producătorii români de medicamente

Comisia de buget a Camerei Deputaților a adoptat reducerea taxei clawback pentru producătorii români de medicamente

26 Mar 2020   •   15:33
Comisia de buget a Camerei Deputaților a adoptat reducerea taxei clawback pentru producătorii români de medicamente

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a adoptat reducerea taxei clawback pentru producătorii români de medicamente.

"Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a admis un amendament propus de PSD pentru reducerea taxei de clawback pentru producătorii români de medicamente. Astfel, prin modificarea OUG nr. 85/2019 privind contribuţiile pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, PSD propune ca pentru medicamentele produse în România contribuţia trimestrială să fie redusă la 15% din valoarea consumului centralizat comunicat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, indiferent dacă e vorba de medicamente generice sau inovative. Pentru medicamentele produse în afara ţării, taxa rămâne neschimbată, respectiv 20% în cazul medicamentelor generice şi 25% pentru cele inovative", se arată într-un comunicat PSD.

Amendamnetul are drept scop creșterea capaciității producătorilor autohtoni  de medicamente pentru a acoperi cererea populației pe perioada pandemiei, dar și scăderea prețurilor.

Acesta va fi votat săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputațilr, for decizional în acest caz.

 

×
Subiecte în articol: taxa clawback medicamente