x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Concursul pentru directorii de spital devine public

Concursul pentru directorii de spital devine public

de Monica Cosac    |    06 Dec 2016   •   12:17
Concursul pentru directorii de spital devine public
Sursa foto: SuradechK/Getty Images/iStockphoto

Cei care doresc să ocupe fotoliul de manager de spital nu vor mai completa teste-grile din legislaţie, la concurs, ci vor susţine public un proiect de management în faţa unei comisii cu expertiză în management sanitar, arată un proiect al Ministerului Sănătăţii, lansat, ieri, în dezbatere publică.

 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, vrea să facă schimbări în procesul de selecţie al managerilor spitalelor publice din reţeaua proprie a Ministerului Sănătăţii (MS), punând accent pe abilităţile manageriale dovedite. “Noua procedură de concurs va consta în susţinerea publică a unui proiect de management pe o temă aleasă din cinci domenii prioritare ale managementului spitalicesc şi adaptată la problemele spitalului unde se candidează. În prezent, concursul de selecţie presupune o probă teoretică constând în rezolvarea unor teste-grile din legislaţia specifică activităţii spitalului public şi din management sanitar, prezentarea unui proiect de management în faţa unei comisii formată din membrii ai consiliului de administraţie al spitalului şi un eventual interviu de selecţie”, au comunicat reprezentanţii MS.

Prezentarea proiectului va dura maximum 20 de minute şi va fi urmată de alte 60 de minute de răspuns la întrebări. Proiectele candidaţilor se publică pe site-ul spitalului unde se organizează concursul, cu cel puţin 5 zile înainte de data susţinerii publice, iar mass media precum şi orice persoană poate participa la susţinerea publică, cu condiţia de a-şi anunţa intenţia prin email. Mai mult, orice persoană poate adresa întrebări candidaţilor, prin email, cu cel puţin 24 de ore înainte de data probei. Totodată, din cadrul comisiei de concurs vor face parte şi două persoane cu expertiză teoretică sau practică în domeniul managementului sanitar.

 

Prin aceste măsuri de transparenţă se urmăreşte implicarea comunităţii locale în alegerea persoanei care va conduce spitalul.

×