x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Consiliul General al Capitalei a abrogat vinieta Oxigen

Consiliul General al Capitalei a abrogat vinieta Oxigen

23 Mar 2020   •   14:54
Consiliul General al Capitalei a abrogat vinieta Oxigen
Sursa foto: Victor Stroe

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a abrogat hotărârea privind vinieta Oxigen. Decizia a fost adoptată cu 35 de voturi pentru şi 8 abţineri.

Proiectul era pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CGMB și prevede abrogarea HCGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete de îmbunătăţire a calităţii aerului în municipiul Bucureşti. Contravaloarea vinietelor Oxigen achiziţionate până în prezent va fi returnată titularilor.

"Chiar dacă în timpul dezbaterii publice nu a existat un procentaj masiv de opinii potrivnice măsurilor propuse, cei mai mulţi bucureşteni doresc măsuri anti-congestie în trafic şi antipoluare, inclusiv anumite restricţii de circulaţie pentru cei care poluează, precum şi plata unei viniete ecologice, pe principiul poluatorul plăteşte, după intrarea în vigoare a actului normativ, a sporit numărul contestatarilor, mulţi dintre aceştia formulând plângeri împotrivă sau contestându-l în instanţă", se arată în documentul inițial.

S-a realizat o consultare publică a bucureştenilor cu privire la menţinerea sau nu a vinietei antipoluare, precum şi a restricţiilor din zona centrală ZACA - cea mai afectată de poluare - pentru autoturismele intens poluante: non Euro, Euro 1, Euro 2, Euro 3.

"Un număr de peste 85% dintre respondenţi susţin anularea restricţiilor şi a vinietei. S-au înregistrat şi un număr de 441 de plângeri prealabile formulate de cetăţeni sau organizaţii care cer în instanţe anularea hotărârii prin care s-a introdus vinieta antipoluare"..

×
Subiecte în articol: vinieta oxigen