x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copii lăsaţi flămânzi şi murdari, la Pediatrie

Copii lăsaţi flămânzi şi murdari, la Pediatrie

de Monica Cosac    |    29 Aug 2017   •   09:30
Copii lăsaţi flămânzi şi murdari, la Pediatrie

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu a demarat o anchetă internă, ieri, după ce în spaţiul public au apărut mai multe imagini cu un băieţel de doi ani, care stă ud într-un pătuţ, plânge şi cere mâncare, fără ca vreun cadru medical să îl bage în seamă.

Imaginile au fost surprinse chiar săptămâna trecută, de o mămică din Sibiu, care a a fost internată cu copilul său, în Spitalul de Pediatrie din oraş. Tânăra a povestit, pentru Jurnalul Naţional, că micuţul pe care l-a filmat nu mai primise nimic de mâncare şi, probabil, nici apă de aproximativ cinci ore.

Era lăsat de mămica lui acolo, în grija unei asistente, pentru că mai avea copii acasă şi nu putea să stea în spital cu el. Şi era, sărăcuţul, ud, cerea mâncare, îi era foame. Plângea, avea sticluţa în mână şi zicea mereu: «sticla, sticla». Mâncarea era lăsată pe dulăpior, dar a uitat să mai vină să-i dea să mănânce. Sunt copii pe care-i schimbă doar o dată, la 8 dimineaţa, şi-i mai schimbă înainte să se schimbe tura, pe la 14,30”, ne-a povestit tânăra mămică din Sibiu, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, de teamă că angajatele spitalului se vor purta urât şi cu copilul său.

„Îi zicea: «Fraiere, prostule, te-a lăsat maică-ta aici, în grija mea». Am văzut în mâncarea bebeluşului ceva negru şi am golit într-o cană să văd ce este. Era un gunoi!”, ne-a explicat femeia.

Aceasta a mai precizat că este vorba de „o infirmieră, în vârstă de 50 de ani, pe nume Leo” şi că angajata spitalului din Sibiu nu este la prima „ispravă” de acest fel.

„În aprilie, când am fost internaţi, era o fetiţă de un an şi două luni, care abia începea să se ridice în picioare. Infirmiera o lua şi o trântea, vorbea urât cu ea, îi făcea baie cu apă rece, deşi era frig în aprilie”, povesteste mămica din Sibiu.

Conducerea unităţii medicale a anunţat, ieri, că a demarat o anchetă şi solicită informaţii suplimentare care să ajute în cercetare.

 

 

 

×